Telefonează-ne +373 68 695 836 sau scrie-ne la hello@dreamups.md
Urmărește-ne:

Startup School

Startup School este primul program din Republica Moldova de educație antreprenorială ce oferă elevilor platforma necesară ca să înțeleagă mecanismul dezvoltării unei idei de afaceri.

CE ESTE STARTUP SCHOOL?


Nu mai este un secret pentru nimeni că lumea de astăzi aparține tehnologiilor, ideilor inovative, soluțiilor creative, startupurilor și celor cărora nu le e frică să învețe și să experimenteze. E curios cât de rapid se pot schimba lucrurile, generând zi de zi tot mai multe incertitudini. Partea bună este însă, că schimbarea aduce cu sine noi progrese şi noi posibilităţi. Important este să prinzi momentul oportun şi să fii gata de provocări.

Iar pentru asta, e necesar să gândeşti ieşind din tipare, să fii diferit de alţii, văzând oportunităţi acolo unde ceilalţi văd eşecuri. Din acest motiv, special pentru tine, am creat un program care să-ți satisfacă curiozitatea de a descoperi lucruri noi, să îţi demonstreze cum poţi să inovezi, valorificându-ţi la maxim potenţialul şi, probabil, cel mai important, să-ți dezvolți abilitățile antreprenoriale. Te invităm să pășești cu încredere într-o nouă lume, pe care, suntem siguri, nu ai avut oportunitatea să o descoperi până acum.

Te provocăm să fii elev inovator și să aplici până pe data de 11 februarie la Startup School, primul program din Republica Moldova care te va ghida și te va ajuta să explorezi tărâmurile antreprenoriatului. Timp de 13 săptămâni vei descoperi o lume absolut extraordinară și diferită de tot ceea ce ai experimentat până acum, vei avea oportunitatea să înveți cum să găsești o idee de business și cum să construiești o afacere de la zero. Te vom ajuta să gândești ambițios, dar în același timp să obții abilitățile necesare, pe care să le aplici nu numai în antreprenoriat, dar și în viața de zi cu zi:

Capacitatea de a soluționa probleme

Este una dintre cele mai importante caracteristici pe care le deține un antreprenor. Programul te va ajuta să dezvolți abilitatea de a identifica probleme, de a găsi cele mai potrivite soluții, de a înțelege cum să iei o decizie corectă și cum să te confrunți cu efectele acestei decizii.

Perseverența

antreprenorii, de obicei, sunt luptători. Cei mai de succes oameni de afaceri au reușit nu pentru că erau mai inteligenți sau mai capabili, ci pentru că, spre deosebire de ceilalţi, au continuat să lupte indiferent de provocări și eșecuri. La Startup School te vom învăța cum să nu renunți în cele mai dificile momente și cum să depășești situațiile de criză.

Creativitatea

Această abilitate este asociată cel mai des cu arta, însă practica a demonstrat că, de fapt, antreprenorii sunt unii dintre cei mai creativi oameni şi unicii care își creează propriul job. Pe durata programului vei învăța cum să găsești și să vinzi soluții creative potențialilor clienți, astfel ca să ai succes.

La Startup School vei găsi tineri aşa ca tine, precum şi pe cei mai buni experți și mentori în materie de business, care o să te inspire să identifici idei, să le transformi în bani, astfel realizându-ţi visul. Pe parcursul programului, vei învăța pas cu pas antreprenoriatul, vei descoperi subiecte incitante, pentru ca la final de program să îți validezi conceptul de business, prezentându-l în fața unui juriu de specialitate.

DATA LIMITĂ PENTRU A APLICA LA PROGRAM: 11 februarie 2018, ora 23:59.

CINE POATE PARTICIPA LA STARTUP SCHOOL?


Poți participa la Startup School dacă:

  • Ai vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani;
  • Ești elev în clasele a X – XII la un liceu sau la unul dintre centrele de excelență;
  • Locuiești în raza municipiului Chișinău;
  • Îți dorești să înveți antreprenoriatul și cum se creează un startup.

CE PREMII POȚI CÂȘTIGA?


Deşi, nu-ți promitem note de 10 la BAC, îți oferim premii necesare pentru un viitor antreprenor. La sesiunea de închidere a programului vei prezenta progresul pe care l-ai înregistrat și propria idee de afaceri, astfel vei avea posibilitatea să fii desemnat câștigător la una dintre cele 3 categorii:
“Cea mai inovativă idee de afaceri”, “Cea mai bună prezentare a ideii de afaceri“, sau“Cel mai mare progres în cadrul programului“.

LOCUL I

Dispozitive şi smart objects de la Orange, precum şi participare gratuită în cadrul programului de accelerare Founder Institute Chișinău

LOCUL II

Dispozitive şi smart objects de la Orange

LOCUL III

Dispozitive şi smart objects de la Orange

CE COSTURI TREBUIE SĂ SUPORT?


Costul participării în program este de 150 lei per persoană și va fi utilizat pentru a acoperi cheltuieli logistice în cadrul programului.

DE CE SĂ VII LA STARTUP SCHOOL?


Propria idee de afacere

Ca să înțelegi cum să dezvolți o idee de afaceri de perspectivă, s-o realizezi şi să-ţi pui pe roate propriul business.

Ghid de antreprenoriat

Ca să beneficiezi de un ghid detaliat al tânărului antreprenor, care te va ajuta să efectuezi teme pentru acasă și să progresezi.

Cunoașterea lumii antreprenoriatului

Ca să înţelegi ce este antreprenoriatul, să te conectezi la o rețea vastă de mentori de top, care îți vor oferi suportul necesar.

Acces la infrastructura Dreamups

Ca să ai mereu acces la spaţiul de lucru Dreamups, pentru a participa la sesiuni de feedback sau alte întâlniri cu colegii sau mentori

Potențial antreprenorial

Pe parcursul programului vei fi ghidat de un coach care te va ajuta să-ți descoperi potențialul antreprenorial

Networking

Ca să cunoște tineri tineri pasionați de antreprenoriat la fel ca tine.

DE CE SĂ ÎNVEȚI SĂ LANSEZI UN STARTUP?


Revoluțiile în business se întâmplă acolo unde se întâlnesc ideile, spiritul antreprenorial și oamenii care cred că pot să reușească. Toate astea sunt ingredientele perfecte pentru a încuraja apariția inovațiilor și a lucrurilor care produc schimbările. Startupurile sunt acele inovații, soluții care pot schimba lumea în care trăim. Acestea pot contribui la dezvoltarea tehnologiei și pot rezolva creativ problemele cu care se confruntă omenirea. Startupurile sunt cel mai des numite “afaceri în devenire” ce au potențial să se transforme în companii dacă sunt dezvoltate suficient.

Deci, de ce tu anume ar trebui să înveți să lansezi un startup, încă de pe băncile școlii?

Pentru că vei deveni mai creativ și mai flexibil pentru a transforma problemele în soluții.

Pentru că vei avea oportunitatea să generezi idei și să le aplici în cadrul programului.

Pentru că vei avea potențialul de a schimba lumea, ghidat de mentori și experți în domeniu.

Pentru că vei întâlni elevi la fel ca tine, dornici să inoveze, să descopere și să învețe lucruri noi.

CE CUPRINDE AGENDA PROGRAMULUI?


Timp de 13 săptămâni la Startup School vei participa la sesiuni menite să te învețe pas cu pas cum să lansezi un startup. După fiecare sesiune, vei recepționa sarcini ca să aplici și să înțelegi cum funcționează în practică conceptele pe care le vei studia de-a lungul programului.

Agenda Startup School cuprinde:

CUM IDENTIFIC O PROBLEMĂ?

Orice business dezvoltat a început cu o problemă. Uneori, pentru a dezvolta afaceri interesante, nu sunt necesare doar abilități potrivite, ci şi înțelegerea şi identificarea problemei. La această sesiunea vei învăța ce tehnici și mecanisme poți folosi pentru a identifica probleme cu potențial de afaceri, dar şi vei afla cum alți tineri antreprenori au reușit să găsească cele mai interesante probleme, pe care le-au transformat mai apoi în idei de business.

Data desfășurării sesiunii: 24.02.2018
Locul desfășurării sesiunii: Dreamups Campus
CUM TRANSFORM O PROBLEMĂ ÎNTR-O IDEE DE AFACERI?

Următorul pas, pentru a dezvolta un startup, este să înțelegi cum problemele identificate la prima sesiune se pot transforma în idei de afaceri. Aceasta este lecția la care vei înțelege exact ce pași trebuie să urmezi pentru ca o problemă să se transforme într-o soluție ce o să poată genera profit și o să se transforme într-o afacere profitabilă.

Data desfășurării: 24.02.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CUM ȘI DE CE SĂ INIȚIEZ CREAREA UNUI STARTUP?

Este o sesiunea care te va inspira să înțelegi mai bine de ce este atât de important să creezi noi afaceri, de ce anume tu ești persoana potrivită și cum poți schimba ţara şi lumea în care trăiești prin implicarea în acest program.

Data desfășurării: 03.03.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CUM TESTEZ IDEILE DE AFACERI?

Dacă ai găsit deja câteva idei geniale, nu este suficient. Pentru a continua dezvoltarea uneia dintre ele trebuie să testezi și să o identifici pe cea care are potențial de a se dezvolta. Tocmai din acest motiv, cea de-a treia sesiune din program te va învăţa cum poate fi testată o idee de afaceri. Aici vei afla mai multe despre cum faci interviuri aprofundate cu potențialii clienți pentru a înțelege dacă ideea are sau nu șanse să ia foc.

Data desfășurării: 03.03.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CUM DEZVOLT REȚEAUA DE CLIENȚI/CONSUMATORI/UTILIZATORI?

Este o sesiune mai complexă, iată de ce, îi vom aloca 2 întâlniri. La această lecție vei identifica, împreună cu mentorii, potențialii tăi consumatori/clienți/utilizatori în funcție de produsul pe care vrei să-l dezvolți și vei înțelege dacă piața pe care operezi este potrivită pentru această afacere.

Data desfășurării: 10.03.2018 – partea 1

10.03.2018 – partea 2

Locul desfășurării: Dreamups Campus
CE ESTE ȘI CUM CONSTRUIESC UN MVP?

La această sesiune vei face cunoștință cu un termen mai complex, dar absolut necesar pentru lumea antreprenoriatului – MVP, descifrat Minimum Viable Product, ceea ce înseamnă *un produs minim viabil*. Mentorii îți vor explica ce înseamnă un MVP și care sunt etapele de dezvoltare ale acestuia.

Data desfășurării: 17.03.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
PRODUCT ROAD MAP

În cadrul celei de-a 8-a sesiuni din program vei afla ce înseamnă termenul de “Product Road Map” și care este scopul utilizării unui astfel de instrument în dezvoltarea unei afaceri. Pe parcursul sesiunii vei descoperi cum să creezi un “Product Road Map” și cum să-l implementezi.

Data desfășurării: 17.03.2018
Locul desfășurării: Orange Training Centru
CE ESTE UN MODEL DE BUSINESS? CUM ALEG UN MODEL DE BUSINESS PENTRU STARTUPUL MEU?

Orice afacere de succes are un model de business puternic. Din acest motiv, mentorii te vor ghida și îți vor explica la ce servește un model de business și cum poți să alegi unul potrivit pentru ideea ta de afaceri.

Data desfășurării: 24.03.2018
Locul desfășurării: Orange Training Centru
CUM GĂSESC UN NUME POTRIVIT ȘI CUM ÎMI CONTRUIESC STRATEGIA DE BRANDING?

Numele afacerii, logoul și designul pe care le vei folosi sunt primii pași în construirea strategii tale de marketing. La această sesiune vei învăța mai multe despre termeni precum: branding, logo, descriptor, USP, slogan și poziționare.

Data desfășurării: 24.03.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CUM ÎMI CONSTRUIESC STRATEGIA DE MARKETING?

După ce vei seta componentele inițiale pentru ca afacerea ta să funcționeze, vei avea nevoie să înțelegi cum poți îţi poţi promova ideea. La această sesiune vei studia ce este o strategie de marketing și cum aceasta îţi poate aduce clienți. Mai mult, la finalul sesiunii vei ști clar cum poți dezvolta o strategie de marketing pentru o companie aflată la un stadiu incipient de dezvoltare.

Data desfășurării: 31.03.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CUM ÎMI CONSTRUIESC ECHIPA?

Nicio afacere de succes n-a fost dezvoltată fără o echipă de oameni ambițioși. Este important să deţii cunoștinţe despre strategiile de recrutare a oamenilor în echipă, abilităţi de formare şi fortificare a echipei, astfel ca ulterior aceasta să aducă valoare adăugată businessului tău.

Data desfășurării: 31.03.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
STRATEGIA DE VÂNZĂRI. CUM VÂND PRODUSUL/SERVICIUL?

Până la final, cel mai important moment la care se rezumă o afacere sunt vânzările. Acest indicator determină dacă o afacere are șanse să devină profitabilă sau nu. Iată de ce,cea de-a 13-a sesiune din program este concentrată asupra modelării și implementării strategiilor de vânzări.

Data desfășurării: 13.04.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
ASPECTE LEGALE ȘI FINANCIARE

După ce ai contribuit la crearea tuturor ingredientelor ca o afacere să funcționeze, va trebui să o înregistrezi legal, să o administrezi în conformitate cu legislația în vigoare, dar şi să monitorizezi din punct de vedere contabil.

Data desfășurării: 21.04.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CE ESTE BOOTSTRAPPINGUL? CUM GĂSESC RESURSE PENTRU A DEZVOLTA IDEEA MEA DE AFACERI?

Cel mai greu, la început, este să găsești resurse financiare pentru a întreține dezvoltarea unei idei de afaceri. Deși e greu, practica a demonstrat că nu este imposibil. La această sesiune te vei familiariza cu termenul de bootstrapping și vei învăţa cum să atragi resurse financiare la etapa inițială de dezvoltare a afacerii.

Data desfășurării: 28.04.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CUM PREGĂTESC UN PITCH? SFATURI ȘI RECOMANDĂRI.

Este sesiunea la care te vom pregăti pentru etapă finală a programului, când vei prezenta ideea ta de afaceri în față unui juriu profesionist. Te vom învăța cum să creezi o prezentare eficientă, cum să pregătești un discurs potrivit și care sunt elementele cheie asupra cărora trebuie să te concentrezi pe parcursul prezentării.

Data desfășurării: 5.05.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus
CUM LUPȚI CU STRESUL CÂND DEZVOLȚI O AFACERE? SFATURI ȘI RECOMANDĂRI.

La această sesiune mentorii îți vor oferi recomandări ca să poți lupta și trece peste orice momente grele care apar în procesul dezvoltării și implementării unei idei de afacere.

Data desfășurării: 12.05.2018
Locul desfășurării: Dreamups Campus

CINE TE VA GHIDA ÎN LUMEA ANTREPRENORIATULUI?


La Startup School îi vei avea alături pe cei mai buni mentori. Ei te vor ghida și încuraja să înțelegi cum funcționează lumea antreprenoriatului. Tot aici vei găsi experți în arii precum: marketing, vânzări, resurse umane, dezvoltarea produsului, cercetări, branding, într-un cuvânt, mentori ce posedă ingredientele necesare pentru a lansa o afacere de succes.

Dumitru SLONOVSCHI

Dumitru SLONOVSCHI

Are peste 12 ani de experiență în domeniul cercetărilor și consultanței de marketing strategic. Este fondator și director al compania Magenta Consulting. În cei 9 ani de activitate la Magenta, a implementat și condus circa 800 de proiecte de cercetare și consultanță.
Andrei Spînu

Andrei Spînu

Andrei Spînu are peste 10 de ani de experiență în dezvoltarea organizațiilor de tineret. A fost vicepreședinte AIESEC Moldova, fondator și președinte Mediapoint, fondator JCI Chișinău. Este fondatorul Arbo Capital unde dezvoltă mai multe idei de afaceri.
George TEODORESCU

George TEODORESCU

Este director regional Mixbook pentru Moldova, România și Ucraina, un startup din Silicon Valley specializat în produse foto personalizate. A obținut peste 15 ani de experiență în asistarea investitorilor internaționali, fiind avocat în New York.
Ana NICULĂEȘ

Ana NICULĂEȘ

Este psiholog la o companie de consultanţă în domeniu, dar și cofondator AnaBot - „psihologul virtual” ce te poate ajuta să afli care sunt problemele psihologice cu care te confrunți și-ți poate oferi soluții. A făcut masteratul în psihologie la Paris şi Barcelona.
Valentin BRAGARU

Valentin BRAGARU

Este director tehnic la Codifun - un joc educațional pentru tineri. Anterior a fondat Readcast, o platformă de narare a articolelor, și a fost director local și absolvent al programului de accelerare a ideilor de afaceri Founder Institute Chișinău, ediția 2017.
Grigore RĂILEANU

Grigore RĂILEANU

Este un antreprenor în serie și un executiv tehnic de succes. După lansarea Remsys, o infrastructură de management a mii de servere la nivel global, acesta a fondat compania Noction. Totodată, este fondator și CEO Retently, o platformă ce măsoară NPS.
Mihai STIPANOV

Mihai STIPANOV

Este cofondator Arbo Capital, unde dezvoltă și menține un portofoliu de afaceri în domeniul IT, Management și Marketing. Are experiență vastă în lansarea și dezvoltarea proiectelor sociale. Este cofondator al conferinței de idei ce merită împartășite - TEDxChișinău.
Sergiu MATEI

Sergiu MATEI

Este antreprenor, a fondat una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere în industria de content și localizare - Travod. Pe lângă activitatea antreprenorială, Sergiu este director și mentor la cel mai mare accelerator din Silicon Valley - Founder Institute.
Eugeniu GÎRLĂ

Eugeniu GÎRLĂ

Este cofondator GAUS și o persoană pasionată de oameni, resurse umane și traininguri. Din 2005, acesta a activat în calitatea de voluntar în diferite organizații nonguvernamentale, dar și a lucrat în sectorul corporativ ca trainer business și recruiter în mai mult de 7 țări ale lumii.
Vlad CALUȘ

Vlad CALUȘ

Este fondator și director marketing al unei platforme de management al rețelelor sociale - Planable. A renunța la studii și și-a schimbat locul de trai împreună cu 2 prieteni. A construit și a dezvoltat startupul Planable la numai 19 ani.

CARE SUNT ETAPELE DE SELECȚIE ÎN PROGRAM?


I Aplicarea
Pentru început e necesar să completezi un formular de aplicare online. Acest formular ne va ajuta să te cunoaștem și să înțelegem care este motivația ta de a participa în program, fiind ulterior evaluat de către o echipă de experți.

II Interviul
În baza evaluării formularului de aplicare te vom invita la cea de a doua etapă a procesului de selecție – interviul. Această discuție ne va ajuta să cunoaștem mai multe despre abilitățile și competențele tale.

După desfășurarea celor două etape, vom selecta participanții ce vor fi invitați să fie parte al programului Startup School.

CONTACTE


Ne poți contacta oricând fie pe email, fie la telefon, iar noi îți vom răspunde cu drag la orice întrebare.

Manager proiect – Violeta Mihailova  |   Tel: 068695836  | E-mail: hello@dreamups.md

Devino parte a comunității Dreamups Innovation Campus

Hai să vorbim

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!