Motoarele de căutare devin mai inteligente, pun mai mult accent pe conținut de calitate, unic, pun anumite restricții, și tot în același timp concurenții devin tot mai mulți. În aceste condiții, este absolut necesară optimizarea pentru motoarele de căutare sau, cum și se mai spune, SEO.

„Din păcate, mulți proprietari de site-uri nu-și dau seama de necesitatea optimizării SEO până ajung într-un anumit moment în care poate fi prea târziu sau investițiile necesare devin prea mari”, spune Victor Spînu. În aceste condiții, proprietarii de site-uri ori renunță la îmbunătățiri, ori achită mult mai mult.

Dar ce să facă companiile mici și mijlocii când nu au bugete suficiente pentru a angaja un specialist full time? Un răspuns ar fi să încerce „pandametrix”, un aplicație care oferă aceste servicii la prețul unei cafele. Doi tineri din Republica Moldova dezvoltă un asemenea produs în cadrul Space Program, desfășurat de Dreamups Inovation Campus.

Este vorba despre Victor Spînu și Andrei Josan. Tinerii lucrează în prezent cu câțiva clienți strategici pentru a testa versiunea PRO și speră că aceasta va fi gata, inclusiv disponibilă publicului larg, în câteva săptămâni.

Ceea ce face specială aplicația „pandametrix”, este faptul că va optimiza site-urile la zi, odată cu modificările anunțate de motoarele de căutare. Dacă vă întrebați cum de acestor tineri ambițioși le-a reușit să dezvolte un asemenea instrument și cât timp le-a luat, afli chiar de la ei.